NOTÍCIES C3RG

 

Viver de projectes del C3RG.

 Atenció integrada per a persones amb necessitats d’atenció pal·liativa

18 de desembre de 2020

El Grup de Recerca en Cronicitat de la Catalunya Central (C3RG), la Càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic-UCC i la Societat Catalano-balear de Cures Pal·liatives van celebrar el dijous 3 de desembre un viver de projectes extraordinari per reflexionar sobre l’atenció integrada a persones que necessiten tractaments pal·liatius. La sessió, oberta al públic i de caràcter virtual, va comptar amb 60 assistents i va permetre aprofundir en la implementació territorial d’aquest tipus d’atenció, amb una mirada específica en com s’ha esdevingut fins al moment a Osona.

 

L’expert en atenció integrada i atenció domiciliària Oriol Fuertes (CEO i cofundador de QIDA i membre del Consell Assessor del PAISS) va presentar una visió global i pragmàtica sobre els elements necessaris per implementar correctament al territori els programes d’atenció integrada.

 

A partir de les experiències d’altres països, com el Regne Unit, Fuertes va fer èmfasi en la capacitat del sistema català de seguir evolucionant el seu model d’atenció domiciliària a través de la construcció i enfortiment de pilars com la compartició d’un model de lideratge territorial social i de salut, el seguiment de la persona a través d’un equip i un gestor de cas, la disponibilitat d’un cuidador professional a domicili o la provisió de tecnologia i serveis no presencials a domicili.

 

A banda d’oferir una mirada global sobre l’atenció de les cures pal·liatives, el viver de projectes també donar a conèixer els resultats de la tesi doctoral de Meritxell Mondéjar, infermera i membre del C3RG. Sota el títol ‘Un sistema integrat de cures pal·liatives a Osona’, la tesi de Mondéjar tracta l’evolució de les cures pal·liatives integrades a Catalunya i a Osona i exposa els aspectes essencials que s’hi haurien de trobar perquè el sistema osonenc fos òptim. Per a l’autora, és important millorar la continuïtat assistencial i el sistema d’informació compartida, a més d’augmentar el nombre de professionals i serveis i la seva formació i capacitat d’intervenció.

 

Podeu consultar la informació de les ponències aquí:

 

Ponència Oriol Fuertes

Ponència Meritxell Mondéjar

©2018 by Grup de Recerca en Cronicitat de la Catalunya Central (C3RG).

Website designed and developed by Jordi Amblàs