NOTÍCIES C3RG

 
Jornada-C3RG-web.jpg

Jornada anual
Els nous reptes sobre prescripció en pacients fràgils centren la tercera jornada anual del C3RG

22 de novembre de 2021

El Grup de Recerca sobre Cronicitat de la Catalunya Central (C3RG) ha celebrat un cop més la seva jornada anual, enguany sota el nom 'Experiències i nous reptes en l'adequació de la prescripció en pacients fràgils i amb multimorbiditat' i amb un total de 150 persones inscrites. La trobada, que va tenir lloc el 9 de novembre a l’Aula Magna de la UVic-UCC, va reunir més d’un centenar de participants entre assistents presencials i virtuals i va servir per compartir coneixements, generar espais de reflexió i alinear objectius sobre projectes de futur en l’àmbit de la prescripció.

 

El coordinador general del C3RG, el Dr. Jordi Amblàs, va ser l’encarregat de donar la benvinguda a l’acte, que va oferir als assistents dues taules rodones amb diversos experts de l’Estat espanyol per tractar, per una banda, la demència i la càrrega anticolinèrgica, i per l’altra, l'experiència territorial basada en l'aplicació del model de Prescripció Centrada en la Persona (PCP). Les dues taules van estar moderades, respectivament, per membres de la Línia de Recerca de Prescripció Centrada en la Persona del C3RG: la Dra. Núria Molist, del Servei Territorial de Geriatria i Cures Pal·liatives d'Osona i el Ripollès, i el Dr. Javier González, del Servei de Farmàcia del Consorci Hospitalari de Vic.

 

La primera taula, sobre demència i càrrega anticolinèrgica, va comptar amb la participació de la professora associada de la Universitat Pompeu Fabra i metgessa geriatra del Parc de Salut Mar, Dra. Anna Renom; la cap del Servei de Farmàcia de la Fundación Matia, Dra. Idoia Beobid, i la geriatra de la Unitat de Geriatria d’Aguts de l’Hospital Universitari de Vic, Dra. Mariona Espaulella.

 

A la segona taula, centrada en experiències territorials basades en l’aplicació del model de Prescripció Centrada en la Persona (PCP), hi van prendre part el propi Dr. Javier González, del Servei de Farmàcia del CHV; la farmacèutica clínica i el metge de família de l’Àrea Bàsica de Salut del Bages, Dra. Carolina Rovira i Dr. Cristian Ayala, i la Dra. Dina Barneto, geriatra de l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic.

 

L’acte es va dur a terme en format presencial, però també es va poder seguir en directe a través de la plataforma Zoom.