top of page

NOTÍCIES C3RG

Noticies: News
segona_jornada_c3rg_166972733436_700.jpg

Jornada anual
El Grup de Recerca en Cronicitat de la Catalunya Central celebra la seva jornada anual

24 de novembre de 2022

La jornada, que va tenir lloc el 24 de novembre a l’Aula Magna de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), va reunir professionals de diferents àmbits relacionats amb la cronicitat, des de l’Atenció Primària fins a l’àmbit hospitalari (Institut Català de la Salut, Consorci Hospitalari de Vic, Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic, Fundació Althaia, Equip d’Atenció Primària de Vic), així com professionals de l’àmbit acadèmic i de la recerca com la UVic-UCC i l’Institut de Recerca i Innovació en Ciències de la Vida i Salut de la Catalunya Central (IRIS-CC). La trobada es va dividir en tres taules monogràfiques.

 

La primera taula, moderada per Maricelis Cruz, del Servei Territorial de Geriatria i Cures Pal·liatives d'Osona i el Ripollès, es va centrar en l’atenció del pacient amb fragilitat des de l’àrea d’Urgències i va comptar amb la participació de la metgessa de família de la Fundació Althaia de Manresa, Dolors Garcia, i la metgessa de l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, Ana Vena.

 

L’abordatge del dolor crònic en pacients amb fragilitat va ser tel tema tractat en la segona taula, moderada pel director de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la UVic-UCC, Xavier Gómez Batiste. Hi van participar la metgessa de família de l’EAP Vic, Àngels Ballarín; el farmacèutic d’Atenció Primària de l’Institut Català de la Salut, Adrián López, i la metgessa de família del CAP Larrand del Parc Sanitari Pere Virgili, Aina Perelló.

 

Finalment, la jornada va incloure una tercera taula sobre Nefrogeriatria, una disciplina basada en la combinació de coneixements de la Gerontologia, la Nefrologia i la Geriatria, moderada per la coordinadora general del Grup de Recerca en Cronicitat de la Catalunya Central (C3RG), Núria Molist. La taula va comptar amb ponències de la infermera de Nefrologia de l’Hospital Universitari de Vic, Esmeralda Molina, i les nefròlogues del Consorci Sanitari de Terrassa i l’ICO Hospitalet, Verònica Duarte i Sol Otero.

bottom of page